Wenkende Wieken

Wat vinden bewoners van de Molenwijk de fijnste plekken om buiten te zijn? Die vraag beantwoorden de bewoners na de zomer, met het project Molenwijk To Go. In een reeks workshops leggen we een gezonde route aan door de wijk. Met favoriete plekjes, waar je de rijke geschiedenis van de wijk tegenkomt. We bedenken een veilige, vrolijke route door de wijk waar je kunt wandelen en chillen, sporten en bewegen en spelen en opladen. De gemeente legt  de route in 2021 aan en de fitnesstoestellen die gekozen zijn bij Molenwijk Kiest, worden dan ook geplaatst.
 
Molenwijk To Go wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Bijdrage

Samen met Laura heb ik de aanvraag voor het Stimuleringsfonds geschreven en verzorgd en met de Gemeente Amsterdam overleg gevoerd over de voorwaarden voor dit leuke plan.
In eerste instantie wilden we met meiden en jongeren in de aandachtswijk aan de slag om een prettige en veilige plek in de openbare ruimte te creëeren. Toen we contact zochten met de Gemeente bleek dat er een beweegroute door de Molenwijk gepland stond, daar konden we dus goed bij aanhaken zodat de Gemeente de bijdrage van het Stimuleringsfonds kon matchen.

We hebben nu een aantal keer gesproken met het team en de stedenbouwkundige van de stad. De workshops starten dit najaar en Laura heeft aangegeven dat ze graag wil dat ik haar erbij blijf helpen.

Dit sluit aan bij leerdoel 4 en 5

// // //